logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
söndag, 19 juni 2016 19:59

Fira nykter midsommar – för barnens skull!

Fira nykter midsommar – för barnens skull! (PRESSMEDDELANDE 2016-06-15)

Midsommar är en härlig traditionell familjefest med danslekar kring midsommarstången. Men den förknippas också med sill och ”nubbe”. För barnens skull uppmanar vi vuxna att inför midsommar tänka över sin egen alkoholkonsumtion.

Ibland tror föräldrar att det inte gör något att dricka alkohol men redan vid måttlig konsumtion, märker barnen hur de vuxnas beteenden förändras. Detta skapar osäkerhet och oro. Även hos dem som uppfattar sig som ”normalkonsumenter” påverkar det barnen.

Barn ser, känner och förstår mycket mer än vad vi ofta tror. Vi vet att många barn bär på negativa erfarenheter av hur de upplever vuxna som dricker alkohol. De märker hur vuxna förändras.

Tyvärr drabbas också många barn av att vuxna i deras omgivning dricker alkohol och inte längre kan ta hand om barnen på ett tillfredställande sätt. Därför vill vi uppmana till att fira en nykter midsommar - för barnens skull!

Det finns flera hundratusen skäl till vi ger denna uppmaning. Så många barn växer upp i missbruk eller riskbruk i familjerna.

Därför önskar vi i Blå Bandet, som är en nykterhetsorganisation, att ni kommer att fira nykter midsommar – för barnens skull!

Blå Bandet, Sveriges Blåbandsförbund
Per-Olof Svensson
organisationssekreterare

Mer i denna kategori: « Mediakontakt