logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
tisdag, 23 juni 2015 12:38

Ann-Marie Lindgren, Umeå, har tilldelats Blåbandsförbundets högsta utmärkelse

pdfPressmeddelande_2015-06-23_Högsta_utmärkelsen.pdf

I samband med Blåbandsförbundets rikskonferens på Hellidens folkhögskola i Tidaholm, tilldelades Ann-Marie Lindgren, Ersboda Blåbandsförening, Umeå, förbundets högsta utmärkelse Francis Murphy-plaketten med följande motivering:

 

Ann-Marie Lindgren har i många år visat ett hängivet och framgångsrikt arbete för Blå Bandet.

Genom en målmedveten strategi att använda den verksamhetsplan som beslutas på förbundets årsmöte, som underlag för sitt distrikts planering, visar Ann-Marie att hon tror på samverkan. Det har hon även visat i sitt engagemang för NBV och Våra Gårdar. När Våra Gårdar arrangerade ombudsmöte i Umeå ingick hon i arrangörsgruppen och satte Blå Bandet i fokus.

För att nå ut med det nyktra budskapet är Ann-Marie en ambassadör för alkoholfria alternativa drycker. Hon har skaffat kunskap som hon använder när hon presenterar dessa drycker i olika utåtriktade sammanhang. Samtidigt som hon har en insikt om att i vissa sammanhang kan man behöva vara restriktiv även med alkoholfria drycker då de liknar alkoholhaltiga.

Kreativiteten visade sig konkret när distriktet började distribuera en dryck med egen etikett, ”Blå Bandets Blåbärsshot” som Ann-Marie gärna förespråkar som ett nyttigt alternativ.

För att nå ut med Blå Bandets budskap, satsar Ann-Marie tid och engagemang som är så betydelsefullt för både organisationen men även de människor som hon möter. Ann-Marie är en värdefull och engagerad blåbandist som gärna vill sprida delaktighet och gemenskap.

Mer info:
Per-Olof Svensson
Organisationssekreterare Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 070-5682320

Ann-Marie Lindgren 070-3609174
Bildtext:
Ann-Marie Lindgren, Umeå, har tilldelats Blåbandförbundets högsta utmärkelse, Francis Murphy-plaketten.

Foto: Per-Olof Svensson (fri för publicering)