logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
onsdag, 28 februari 2018 10:42

Projektsamarbete Sveriges Blåbandsungdom och Sverok E-sport och hälsa (pressmeddelande)

Sveriges Blåbandsungdom, som jobbar drogförebyggande, och spelhobbyförbundet Sverok har fått medel från folkhälsokommittén i Västra Götaland till projektet E-sport och hälsa. Projektet ska utveckla en metod för att jobba förebyggande hos dataspelande unga med hjälp av folkbildning. Aktiviteterna ska minska stillasittande, öka kunskaperna om energidrycker, alkohol och narkotika, förebygga grovt språk och motverka psykisk ohälsa och socialt utanförskap.

- Vi ska ta fram värderingsworkshops som inbjuder till samtal under LAN, e-sportläger och lokala spelträffar, förklarar projektledare Niclas Lidström.  Gör vi ett bra jobb finns det möjlighet till en förlängning under både 2019 och 2020. Det ska bli spännande att inleda ett samarbete med Sverok som har många medlemmar med låg eller ingen alkoholkonsumtion alls. 

- Fokus för projektet ligger på att hålla till i socioekonomiskt utsatta områden i Skövde, Borås, Trollhättan och Göteborg, säger Anna Erlandsson, förbundsordförande för Sverok. I de områdena har vi ganska få medlemmar så det ska bli intressant att se om vi kan komma igång med fler spelaktiviteter. Samtidigt är det viktigt att vi ger ledare och personal inom våra organisationer, men också i deltagande kommuner, bra verktyg för att diskutera värderingar också efter att projektet är avslutat. Detta ska bli en språngbräda och en början.

Projektet ska även jobba för att fler tjejer blir intresserade av och engagerade i e-sporten.

Kontakt projektledare Niclas Lidström
Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.                                                                                  
Telefon: 076-7696464                                                                                                

Sveriges Blåbandsungdom är en ideell organisation med visionen ”Ett tryggt samhälle fritt från alkohol och andra droger till alla människor har lika värde”. Vi jobbar för en restriktiv alkoholpolitik och att unga ska erbjudas meningsfulla fritidsaktiviteter.

www.sverigesblabandsungdom.se

Sverok är en ideell organisation och Sveriges största ungdomsförbund. Vi samlar, utvecklar och sprider spelhobbyn med 101 000 medlemmar i 3 600 föreningar över hela landet.

www.sverok.se

Stöd Blå Bandet

  • Genom Blåbandsgåvan kan du ge allmänt stöd till Blå Bandet eller rikta det till särskilda verksamheter.
    Genom Gåvogram ger du ett bidrag och vi skickar ett gratulerationskort.
    Genom Minnesfonden hedrar vi dem som avlidit, vi skickar minnestext.
    Genom att köpa medlemslotter som ordnas två gånger per år stödjer medlemmar verksamheten.

    Läs mer ...

Redaktion login