logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
onsdag, 27 december 2023 11:07

Lär dig något nytt – Studieförbundet NBV hjälper till med nyårslöftet

Istället för att nyårslöftet ska handla om att börja vinterbada, hoppa fallskärm eller springa maraton så föreslår Studieförbundet NBV att nyårslöftet för 2024 ska vara att lära sig något nytt tillsammans med andra.

Många människor ägnar mellandagarna åt att fundera på vilka nyårslöften de ska avge inför det nya året. Nu lanserar Studieförbundet NBV Nyårslöftet 2024: Ny kunskap.

- Det är så lätt att tappa nyfikenheten och vetgirigheten som vi alla har som barn. Och vi är duktiga på att lova att vi ska träna och ta hand om kroppen – men vi vill uppmuntra till att också ta hand om hjärnan. Att lära sig nytt gör att vi ser på världen genom nya glasögon och får nya perspektiv. Ofta är det också väldigt roligt, särskilt när vi gör det tillsammans med andra i en studiecirkel, säger Sofia Karlsson, kommunikationschef för Studieförbundet NBV.

En studiecirkel kan handla om nästan vad som helst. Det finns grupper som spelar musik tillsammans, utövar konst eller lagar mat ihop, men det kan också vara klassiska studiecirklar som bokcirklar, språkcirklar, filmcirklar och hantverkscirklar. En studiecirkel omfattar minst 3 träffar, består av minst 3 deltagare och deltagarna måste vara minst 13 år.

- Hos oss på Studieförbundet NBV och via våra medlemsorganisationer går tusentals människor studiecirklar varje år. Och det unika med studiecirkeln är att den utgår från vad du är intresserad av och att de som ska gå cirkeln tillsammans också gör en gemensam plan för hur de ska genomföra den, säger Sofia Karlsson.

(Pressmeddelande 27 december 2023)