logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
tisdag, 01 december 2020 16:27

Återlansering ”Fått nog” 2 dec.

Blå Bandet upprepar den succéartade kampanjen från förra hösten om att uppmärksamma beroendereklamen som våra unga utsätts för.

Återlansering av kampanjen ”Har du också fått nog?” på Facebook och andra sociala medier sker på kvällen den 2 december, en digital kampanj som kommer att löpa resten av året. Följ Blå Bandet på Facebook för att se uppdateringar. Dela länkar, bilder och videos vidare. Hjälp oss sprida!

Unga mediakonsumenter exponeras varje år för alkoholreklam över 13.000 gånger, trots förbudet att marknadsföra alkohol till personer under 25. Dessutom marknadsförs andra droger och spel om pengar på ett sätt som lockar unga människor in i beroenden, med svåra konsekvenser för resten av livet.

Men medan den öppna marknadsföringen är reglerad, söker beroendeindustrin nya vägar. I sociala medier finns influencers och andra aktörer med stora plattformar och stort genomslag, ofta med miljontals följare. Där kan de, utan att stå under lagreglering, exempelvis arrangera ”whiskeyprovning” i Youtubekanaler med främst en ung målgrupp. Klipp som får många miljoner visningar.

Det är dags börja uppmana dessa stora aktörer i sociala medier att ta ansvar för vad de publicerar och de konsekvenser det kan få.

Emil Gillsberg, verksamhetsstrateg

Stöd Blå Bandet

  • Genom Blåbandsgåvan kan du ge allmänt stöd till Blå Bandet eller rikta det till särskilda verksamheter.
    Genom Gåvogram ger du ett bidrag och vi skickar ett gratulerationskort.
    Genom Minnesfonden hedrar vi dem som avlidit, vi skickar minnestext.
    Genom att köpa medlemslotter som ordnas två gånger per år stödjer medlemmar verksamheten.

    Läs mer ...

Redaktion login