logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
onsdag, 09 september 2020 17:46

Barns rätt att må bra och känna sig trygga - finns stödet när det behövs?

Webbinarium måndag 5 oktober anslut från 18.30, start 19.00

 

Du måste ha dator, surfplatta eller smartphone med internetuppkoppling, högtalare/hörlurar och gärna mikrofon för att kunna ställa frågor. Första gången du ansluter ska du godkänna att Lifesize får tillgång till ljud och bild i din utrustning.

Finns även möjlighet att delta fysiskt i webinariet i Sveasalen i Ordenshuset, Skolgatan 48 i Umeå.

OBS! Där är begränsat antal stolar pga corona, kom bara om du är frisk.

Kl 19.00 Inledning av Västerbottens läns nykterhetsförbund

Föredrag av medverkande, se nedan. Möjlighet till deltagarnas frågor och kommentarer.

Kl 20.30 Avslutning

Erik Nilsson som arbetar i Bris Nord, berättar hur barn, unga och även vuxna, kontaktar Bris, och vad samtalen och stödet kan handla om.

  

Anna Carlsson Cheikh, politisk sekreterare i Junis berättar om den årliga rapporten ” Det funkar”. För sjuttonde året i rad har landets alla kommuner fått svara på via enkät. Rapporten visar t ex att fler kommuner erbjuder stöd, men bara en procent av de barn som växer upp i familjer med missbruk nås av insatserna. ”Det funkar!” består av två delar; dels reportage som lyfter upp stödverksamheter som fungerar och dels resultat från enkäterna till kommunerna. Rapporten kan laddas ner eller beställas kostnadsfritt här: https://www.junis.se/wp-content/uploads/2020/04/juniskommunrapport20webb96.pdf

Kommunerna blir mer och mer medvetna om att stödinsatser behövs och gör skillnad. Maria Lundqvist-Brömster är socionom och arbetar i ett intressant samarbetsprojekt i Nordmalings kommun. Hon är även aktiv politiker med erfarenhet från riksdag, region och kommunal nivå. Marias stora engagemang för barn och unga gör att hon vill påverka och förbättra!

Webinariets kontaktperson: Ann-Marie Lindgren, 

070-3609174, Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.