logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
tisdag, 24 april 2018 18:05

Bullerbyn för alla - sommarkampanj

Sommaren är en speciell årstid. Många har sina längsta ledigheter under sommaren, både barn och vuxna. Alkoholkonsumtionen stiger. Barnen har skola, fritids och föreningsliv att vända sig till under stora delar under året men under sommaren släcks mycket ned.

Under sommaren 2018 behöver vi alla Blåbandsföreningar och SBU-avdelningar och enskilda medlemmar hjälpa till att skapa bättre förutsättningar för både barn och vuxna att ha en sjyst sommar.

Vi vill stimulera fler inom våra organisationer att arrangera ”bullerbyaktiviteter” runt om i landet. Öppna upp föreningslokalerna, bjud på saft och bullar, prata om vad vi gör, bjud föräldrarna på kaffe och arrangera lekar för barnen.

Vi hoppas att varje förening under sommaren minst en gång kommer öppna upp sin verksamhet och bjuda in fler. För genomförda arrangemang inom detta, kan Blåbandsföreningar få 500 kr i bidrag från Blåbandsförbundet.

Parallellt med detta kommer förbunden att skriva underlag för debattartiklar med olika fokus, som lokalföreningarna kan sända in själva.Fokus kommer vara:

    • Barn känner obehag av vuxnas drickande.
    • Gör midsommar till barnens sommarhelg.
    • Bra vård för den som vill sluta dricka (kopplat till sommarens högre konsumtion).
    • Hur jobbar arbetsplatser med att möta upp sin personal efter sommaren?
    • Meningsfull fritid för barn och unga. Hur ser det ut i din kommun?SV. BLÅBANDSUNGDOM
Nathalie Carlryd
SV. BLÅBANDSFÖRBUND
Per-Olof Svensson