logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
tisdag, 20 juni 2023 19:29

Rikskonferens med tre (fyra) årsmöten och 140-årsjubileum

Vid jubileumskvällen i nya Kyrkans hus i Tidaholm kom Francis Murphy på besök, gestaltad av Bo Frid för att dela ut två plaketter som tecken på förbundets högsta utmärkelse. Dessa tilldelades Karl-Evert Evertsson och Lena Elmquist som även fick Folkhögskoleföreningen kulturpris.

Bo och Sören Frid bjöd på sång och musik genom sitt Simon och Garfunkelprogram. Kvällens programledare Klas Sjögren och Lars-Åke Stenström ordnade frågesport med två lag av nuvarande och före detta ordföranden i Blåbandsförbundet eller ungdomsförbundet.

Utmärkelse till framgångsrika föreningar tilldelades Elinge och Hörsta Blåbandsföreningar. Frida Dangardt tilldelades utmärkelsen ”Framgångsrik opinionsbildare” för hennes insatser som forskare i de årliga rapporterna med olika teman i serien ”Alkoholen och samhället.”

Annika R Bergman och Camilla Karlsson ledde tillsammans en av dagarnas ”Tankar för dagen”. Johan Sjöö berättade om varför satsning på anhörigverksamhet är viktig och betydelsefull verksamhet i Blå Bandet.

Samtliga ordförande omvaldes. Ann-Marie Lindgren i Blåbandsförbundet, Lars-Åke Stenström i Folkhögskoleföreningen och Gunnel Wappsell i Blåbandsungdomens Fjällstugeförening. I den mer skämtsamma föreningen ”Gammeluvarna” fick Karl-Olof Olofsson förnyat förtroende.

Förutom jubileumskvällen hölls övriga arrangemang, möten och serveringar på Hellidens folkhögskola. Under den inledande kvällen sjöng och spelade Marianne Holst och Nina Wallgren Abrahamsson.

Per-Olof Svensson Text & foto

Marianne Holst Nina Wallgren Abrahamsson Webb

Annika Bergman Camilla Karlsson webb

Bo Frid som Francis Murphy webb

Stöd Blå Bandet

  • Genom Blåbandsgåvan kan du ge allmänt stöd till Blå Bandet eller rikta det till särskilda verksamheter.
    Genom Gåvogram ger du ett bidrag och vi skickar ett gratulerationskort.
    Genom Minnesfonden hedrar vi dem som avlidit, vi skickar minnestext.
    Genom att köpa medlemslotter som ordnas två gånger per år stödjer medlemmar verksamheten.

    Läs mer ...

Redaktion login