logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 
fredag, 18 juni 2021 11:19

Jubileumsfirande och årsmöten i Sälen 3-5/9

Är det verkligen möjligt att äntligen kunna träffas och ha möten tillsammans i samma lokal? Om det inte blir något oväntat bakslag med coronapandemin, blir det möjligt på Sälsäterns fjällgård i Sälen 3-5 september. Fjällgårdens 75-årsjubileum firas och årsmöten hålls för Blåbandsförbundet, Folkhögskoleföreningen och BUFF, Blåbandsungdomens Fjällstugeförening.

För samtliga årsmöten kommer det även att erbjudas deltagande digitalt. För att denna kombination ska bli möjlig, kommer det att krävas föranmälan i god tid, framförallt till förbundets årsmöte. Även för planering av arrangemang och boende är det en extra utmaning, även fast det är på egen anläggning. Arrangörerna, BUFF och förbundet, vill därför få tidig intresseanmälan, gärna till 10 juli och slutlig anmälan senast 10 augusti.

Veckoslutet kommer att fyllas med program och årsmöten. Därför erbjuds möjligheter att både komma tidigare och stanna längre, för att hinna ta del av omgivningarna i fjällen och runt fjällgården. Eftersom de flesta har lång resväg tror arrangörerna att det inte kommer tillfälliga besökare under del av veckoslutet. Därför finns endast paketpriser med ankomst fredag eller lördag. Uppstår ändå önskemål om att delta under kortare tid, kan det ordnas.

Fredagskvällen inleds med kvällsmat och därefter ”Gammeluvarnas” träff. Det är en lekfull ”förening” som med humor genomför ett ”årsmöte”. Deras viktigaste beslutet som ska klubbas är till vilket ändamål man vill ge ett ekonomiskt bidrag.

Under lördagsförmiddagen hålls BUFF:s årsmöte och sedan startar förbundets årsmöte. Senare under eftermiddagen genomförs Folkhögskoleföreningens årsmöte som officiellt heter medlemsmöte. Under kvällen jubileumsfest med middag och utdelning av förbundets utmärkelser.

Under söndagens förmiddag fortsätter och avslutas förbundets årsmöte. Det kommer givetvis att finnas fikapauser, något som kanske har saknats extra mycket under pandemitiden. Under hela helgen finns jubileumsfrågesport samt ”Hälsans och upplevelsens stig”. För de som inte deltar i årsmöten är fjällgården hela tiden öppen. Möjligheter finns till promenader, utflykter och vandringar i fjällen.

Per-Olof Svensson

Stöd Blå Bandet

  • Genom Blåbandsgåvan kan du ge allmänt stöd till Blå Bandet eller rikta det till särskilda verksamheter.
    Genom Gåvogram ger du ett bidrag och vi skickar ett gratulerationskort.
    Genom Minnesfonden hedrar vi dem som avlidit, vi skickar minnestext.
    Genom att köpa medlemslotter som ordnas två gånger per år stödjer medlemmar verksamheten.

    Läs mer ...

Redaktion login