logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 

Är det verkligen möjligt att äntligen kunna träffas och ha möten tillsammans i samma lokal? Om det inte blir något oväntat bakslag med coronapandemin, blir det möjligt på Sälsäterns fjällgård i Sälen 3-5 september. Fjällgårdens 75-årsjubileum firas och årsmöten hålls för Blåbandsförbundet, Folkhögskoleföreningen och BUFF, Blåbandsungdomens Fjällstugeförening.

För samtliga årsmöten kommer det även att erbjudas deltagande digitalt. För att denna kombination ska bli möjlig, kommer det att krävas föranmälan i god tid, framförallt till förbundets årsmöte. Även för planering av arrangemang och boende är det en extra utmaning, även fast det är på egen anläggning. Arrangörerna, BUFF och förbundet, vill därför få tidig intresseanmälan, gärna till 10 juli och slutlig anmälan senast 10 augusti.

Veckoslutet kommer att fyllas med program och årsmöten. Därför erbjuds möjligheter att både komma tidigare och stanna längre, för att hinna ta del av omgivningarna i fjällen och runt fjällgården. Eftersom de flesta har lång resväg tror arrangörerna att det inte kommer tillfälliga besökare under del av veckoslutet. Därför finns endast paketpriser med ankomst fredag eller lördag. Uppstår ändå önskemål om att delta under kortare tid, kan det ordnas.

Fredagskvällen inleds med kvällsmat och därefter ”Gammeluvarnas” träff. Det är en lekfull ”förening” som med humor genomför ett ”årsmöte”. Deras viktigaste beslutet som ska klubbas är till vilket ändamål man vill ge ett ekonomiskt bidrag.

Under lördagsförmiddagen hålls BUFF:s årsmöte och sedan startar förbundets årsmöte. Senare under eftermiddagen genomförs Folkhögskoleföreningens årsmöte som officiellt heter medlemsmöte. Under kvällen jubileumsfest med middag och utdelning av förbundets utmärkelser.

Under söndagens förmiddag fortsätter och avslutas förbundets årsmöte. Det kommer givetvis att finnas fikapauser, något som kanske har saknats extra mycket under pandemitiden. Under hela helgen finns jubileumsfrågesport samt ”Hälsans och upplevelsens stig”. För de som inte deltar i årsmöten är fjällgården hela tiden öppen. Möjligheter finns till promenader, utflykter och vandringar i fjällen.

Per-Olof Svensson

Här finns program samt anmälningsblankett. Intresseanmälan gärna 10 juli, sista anmälningsdag 10 augusti.

onsdag, 02 juni 2021 16:19

Stadgeförslag till årsmötet

Förbundsstyrelsen har beslutat att till årsmötet inte komma med något förslag till ändringar av gällande stadgar.
Förbundsstyrelsen föreslår årsmötet att tillsammans med Sveriges Blåbandsungdom ha en gemensam inledning som läggs i eget dokument som inte påverkar gällande stadgars numrering, under förutsättning att samma beslut tas av Sveriges Blåbandsungdoms årsmöte.

Se dokument med förslaget i Blå Bandet förbundsinfo 2 juni 2021

onsdag, 02 juni 2021 16:16

Information från förbundet

Information till förtroendevalda och övriga intresserade medlemmar.

tisdag, 01 juni 2021 08:45

Uppmaning till Blåbandsföreningar

Uppdatera telefonnummer till medlemmar, önskemål från förbundets valberedning.

I konstutställningen ”Vi skapar framtiden” får din förening och besökare en rolig möjlighet att visa upp egna teckningar och målningar tillsammans med konst av Henrik Jonsson som bland annat illustrerat PAX-böckerna, barnboksillustratören Matilda Ruta, serietecknaren Sara Olausson och flera andra kända konstnärer och samtidigt lära er mer om de Globala målen.
 
Varför en konstutställning?
Konstutställningen ”Vi skapar framtiden” har som syfte att på ett roligt sätt sprida kunskap och engagemang om de Globala målen och uppmuntra till eget skapande.
Läs mer genom att klicka här!
 
fredag, 14 maj 2021 15:36

Tips till våra medlemmar och andra!

Träffas till vår egen studiecirkel som ni kan genomföra digitalt eller utomhus ? med tre träffar. Lyssna på barnen! Boken beställer ni av mig eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

Planering pågår med förhoppning om att vi kan träffas på fjällgården i Sälen 3-5 september, med jubileum samt årsmöten för förbundet, Helliden och BUFF. När mer info finns och priser kommer det att presenteras på hemsidan samt i tidningen som kommer omrking 24 juni.

Varför finns det ett alkoholmonopol? Ökar eller minskar narkotikakonsumtionen i Sverige? Vad kan man göra för att färre ungdomar ska börja röka och vem bestämmer egentligen vad i alkohol-, narkotika- och tobaksfrågor? 

Studiematerialet "Nu gör vi skillnad!" utgår från den skuggstrategi som togs fram av forskare och organisationer (bl.a. Blå Bandet) inför arbetet med en ny nationell ANDTS-strategi.
Studiecirkeln består av 5-7 träffar, med fokus på alkohol, narkotika och tobak.
Ni väljer själva vad ni vill fördjupa er kring och tar tillsammans fram en plan för ert lokala påverkansarbete.
 
 
måndag, 03 maj 2021 15:05

Information från förbundet

Till förtroendevalda i föreningar, distrikt förbund samt personal. Även för allmänt intresse.

Sida 1 av 7

Stöd Blå Bandet

  • Genom Blåbandsgåvan kan du ge allmänt stöd till Blå Bandet eller rikta det till särskilda verksamheter.
    Genom Gåvogram ger du ett bidrag och vi skickar ett gratulerationskort.
    Genom Minnesfonden hedrar vi dem som avlidit, vi skickar minnestext.
    Genom att köpa medlemslotter som ordnas två gånger per år stödjer medlemmar verksamheten.

    Läs mer ...

Redaktion login