logotransp 81h1

bestbokw  blimedlemw  gavanw 

Alliansspartiernas och SD:s riksdagsledamöter (177 stycken) får varsitt vykort med uppmaning att rösta nej till socialutskottets förslag att ge regeringen i uppdrag att arbeta för ett införande av gårdsförsäljning av alkohol. Övriga partiers riksdagsledamöter förväntas rösta nej.

RÄDDA SYSTEMBOLAGET
Gårdsförsäljning av alkohol hotar Systembolaget!
Det har två utredningar som gjorts tidigare kommit fram till. Ändå vill nu socialutskottet att riksdagen ger regeringen i uppdrag att ändå arbeta för att öppna upp för gårdsförsäljning av alkohol.
Rösta nej till socialutskottets förslag!
EU gav Sverige ett undantag genom att få behålla försäljningsmonopolet: Systembolaget
Om vårt land beslutar att öppna upp för fler försäljningsställen, lägger vi krokben på oss själva!
Då kommer vi med största sannolikhet att få se fler butiker än Systembolaget som säljer alkohol - ett direkt hot mot vår folkhälsa.
Styrelsen för Sveriges Blåbandsförbund - Blå Bandet

Vykortskampanj gårdsförsäljning version webb 1Vykortskampanj gårdsförsäljning version webb 2

Adam TenstaJan Johansen och Linda Bengtzing är några av stjärnorna, men det blir även irländsk dans, ståupp-komiker m.m.

Senaste nytt om: Smart international Gala 22/4
"Nu har jag ett ännu bättre erbjudande till bl.a. Blå Bandet-medlemmar. Vi har tvingats göra om konceptet pga. alltför stor lokal (450 platser) och alltför sen och blygsam biljettförsäljning.
Därför öppnar vi för alla med fri entré !Fri entré alltså - men med frivillig möjlighet att donera en slant  på plats eller Swisha till 123 504 61 15"
Bästa hälsningar Slim Lidén

Tidigare info:
Här kommer en hälsning från Slim Lidén!
Hej, alla Blå Bandet-medlemmar!
Jag arbetar sedan 37 år som drogförebyggare bland barn och ungdomar. Grundade Riksförbundet SMART, men nu arbetar han med samma metod i Afrika och Asien.
För att dra in pengar till preventionen i de fattiga länderna, arrangerar den nya föreningen Smart International en sprakande artistgala på söndag 22 april kl. 16.00 i Tyresö gymnasiums aula. Ta buss 802 från Gullmarsplan direkt till Tyresö gymnasium.
Adam TenstaJan Johansen och Linda Bengtzing är några av stjärnorna, men det blir även irländsk dans, ståupp-komiker mm.
En härlig, minnesvärd kväll utlovas. Varmt välkomna hälsar Slim Lidén

Smart international gala webb

fredag, 13 april 2018 14:57

Nyhetsbrev 7

Klickap på rubiken!

fredag, 13 april 2018 07:37

Pressmeddelande från Blå Bandet:

Hög risk att riksdagen ger regeringen i uppdrag att arbeta för gårdsförsäljning av alkohol

fredag, 13 april 2018 15:11

Pressmeddelande från SLAN

Gårdsförsäljning mitt i stan

Blåbandsförbundet och i ledare i tidningen Blå Bandet har varnat för att frågan inte är död. Tyvärr har vi rätt och nu går det undan, när socialutskottet föreslår detta.

Innehåll i detta nummer:     Är nykterhetsrörelsens demokratikamp ett obekvämt ämne?     MHF: Inför lagändring för att stoppa eftersupning;      Alkoholkonsumtionen 2017;     Polisen får extrapengar för att köpa droger;      Mer knark i Stockholms krogmiljö;     Regeringen: Stärkt rättssäkerhet för unga…;    Moderaterna: Skärp straffen vid drogförsäljning;     Regeringen: Utökat rökförbud trots kritik;     Användningen kokain ökade i Finland – minskade i Oslo;     Regeringen: Mer kunskap inom socialtjänsten;     Alkohol vanligaste drogen vid våldtäckt på krogen;     Rökningen stort hälsohot i Norden;    Norge: Narkotikapolitisk kommitté utsedd;     Ledig tjänst i Blå Bandet

pdfNyhetsbrev_nr_6-2018.pdf

Blå Bandet söker Dig som vill göra skillnad!

Nu söker vi en verksamhetsstrateg 100 %

tisdag, 13 mars 2018 12:29

Nyhetsbrev 5

Efter 130 år av läsktillverkning ska nu Coca-Cola börja producera sin första dryck med alkohol, rapporterar Dagens Nyheter.

"Jag heter MENODJI EMELIE. Jag är 20 år gammal och jag är från Baobab-föreningen av Chadian Youth. Jag har fått så mycket intressant information under utbildningsdagar med Internationella Blå Korset. Teman som särskilt berörde mig är könsbaserat våld och nedvärdering av tjejer. Tyvärr har jag sett oss flickor och kvinnor bli marginaliserade, slagna, våldtagna och till och med behandlade som slavar.

Utbildnings teman har verkligen utrustat mig med att hantera vissa saker i vardagen. Våldet mot kvinnor och tjejer måste sluta. Många flickor är infekterade med hiv / aids på grund av tvingade sexuella relationer, helt enkelt för att de inte har någon styrka att försvara sig framför en man. Vi måste fortsätta att ge alla tjejer fler verktyg för att undvika sådana situationer. Tack så mycket!"

Sida 1 av 11

Stöd Blå Bandet

  • Genom Blåbandsgåvan kan du ge allmänt stöd till Blå Bandet eller rikta det till särskilda verksamheter.
    Genom Gåvogram ger du ett bidrag och vi skickar ett gratulerationskort.
    Genom Minnesfonden hedrar vi dem som avlidit, vi skickar minnestext.
    Genom att köpa medlemslotter som ordnas två gånger per år stödjer medlemmar verksamheten.

    Läs mer ...

Redaktion login